torstai 8. maaliskuuta 2018

Jaa jotain -teemaviikon workshop

Workshop-päivä sattui naistenpäivälle ja rehtori Arto
Pylvänäinen
kävi työpajassamme tuomassa
kaikille naisille ruusut!
Tällä viikolla vietetään kansainvälistä avoimen oppimisen viikkoa. Suomessa kuudetta kertaa vietettävä teemaviikko kulkee nimellä #jaajotain. Tavoitteena on, että mahdollisimman moni jakaisi jotain omia oppimateriaalejaan ja merkitsesi ne CC-lisenssillä, jotta mukana kulkee tieto, millä ehdoin muut saavat niitä käyttää.

Mänttäläiset olivat valinneet workshopin teemaksi ammatilliset verkostot ja
avoin jakaminen opettajan työssä - digillä höystettynä. Alkuosan etenimme keskustellen ja asiaa mm. AnswerGardenilla työstäen. Se on edelleen muokattavissa, joten voit lisätä tänne oman vastauksesi parhaista verkon ja somen välineistä.

Alla on diat ovat tuosta alkuosasta, sen jälkeen jakauduttiin ryhmiin ja harjoiteltiin seuraavia sovelluksia, joita kiersin tarpeen mukaan ryhmissä näyttämässä. Linkkaan tähän työkalujen perään tuoreita ohjeita näihin palveluihin. 
  1. Padletia voi verrata fläppitauluun. Se toimii niin yksittäisen opiskelijan, ryhmän kuin opettajankin työkaluna. Asettelumalleja on useita, uusimpana viestiseinä. Kokeile tällä testiseinällä ja katso Padlet opetuksessa -diat.
  2. Kahoot on yksi käytetyimmistä opetuksen sovelluksista. Sillä voi tehdä monivalintaan tai järjestämiseen liittyviä kilpailuita tai kokeita yksilöiden tai ryhmien välille sekä kartoittaa mielipiteitä ja aktivoida keskustelua. Ohjeet sähköisen kokeiden sivun diasarjassa.
  3. Adobe Spark Video (iOS tai selain, ei Explorer; Android-sovellus tulossa tänä vuonna) on yksi kolmesta Adobe Spark -sovelluksesta. Videon avulla voi tehdä kuvatarinoita, joissa voi olla myös lyhyitä videopätkiä. Samoilla tunnuksilla voi kirjautua myös Spark Pageen, millä tehdään digijulkaisuja (vrt. Office 365:n Sway) ja Spark Postiin, millä voi tehdä somepostauksia. Ohjeet tässä diasarjassa. Muita vastaavia sovelluksia löytyy koulutusdiojen sivun digitarinoiden ja digijulkaisujen sovelluksista.
  4. Sanapilvet esim. wordart.com, answergarden.ch ja www.wordle.net (ohjeita dioissa alla sekä tarkemmin sanapilvien diasarjassa)

Seuraavassa Anne Ojapellon, Anne Suomi-Salmen, Kukka Tuomiston ja Jarmo Matala-ahon tekemä ensimmäinen kokeilu Adobe Spark Videolla. Tällaisten pienten kokeilujen kautta näkee, mikä milläkin sovelluksella on mahdollista ja sen jälkeen ne on helpompi ottaa työkaluksi omille tuotoksille tai laittaa opiskelijat töihin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti