perjantai 23. helmikuuta 2018

Digityökaluja ammatilliselle opettajalle

Tänään oli ensimmäinen kevään kolmesta tulevien ammatillisten opettajien workshopeista. Aloitimme tutustumalla NMC:n Horizon-raporttiin opetusteknologian lähivuosien trendeistä, haasteista ja teknologioista. Näitä raportteja julkaistaan vuosittain eri kouluasteiden ja maatieteellisten alueiden sekä museoiden ja kirjastojen näkökulmasta ja raportit on koottu tälle verkkosivulle. Usea raportti löytyy noin 5 min. tiivistelmänä myös YouTubesta.

Alla olevista dioista näkyvät muut esillä olleet teemat ja vähän ylimääräistäkin. Classtoolsin sivuilta löytyy kymmenittäin helppoja ja kirjautumattakin toimivia sovelluksia opetukseen. Sähköisiä koe- ja kyselytyökaluja pääset kokeilemaan tällä blogisivulla. Workshopissa kokeilemamme ryhmissä pelattava tietovisa oli Quizlet Live. Quizletissä on valtavasti valmista sisältöä ja uusia voi luoda erittäin helposti. Quizlet Liven voi käynnistää kirjautunut henkilö ja kyselyltä edellytetään vähintään 12 termiä. Moneen esillä olleeseen sovellukseen löydät tarkempia ohjeita tältä koulutusdiojen sivulta.

Jotta pysyisi ajan tasalla siinä, missä mennään, kannattaa etsiä itselle muutamia hyviä ammatillisia ryhmiä. Opeverkostojen sivuille on listattu sekä opetusalan Facebook-ryhmiä että blogeja. Listaukset ovat Wikispaces-palvelussa ja mainittu sivusto sulkeutuu kesällä, mutta siihen mennessä tiedot siirretään jonnekin toisaalle. Some-ryhmien ohella kannattaa muistaa maksuttomat (ja edulliset) opetusalan webinaarit. Myös niiden listaus löytyy Matleenan blogista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti